středa 25. června 2014

Čínský fešák na hraní i selfie

Čínský Huawei se v loňském roce stal třetím světově největším výrobcem chytrých telefonů. Svou pozici průběžně posiluje i v České republice, která je jedním z trhů, kde se v červnu začala prodávat nová vlajková loď této společnosti - Huawei Ascend P7. Mobil propagovaný i Jardou Jágrem jsem mohl otestovat. Mé dojmy jsou vesměs pozitivní.
Krasavec ještě v obalu
Že se vám do rukou nedostává žádné asijské béčko, zjistíte velmi rychle. Takto dobře zpracovaná krabice rozhodně není standardem ani v třídě těch nejlepších zařízení. Designově nádherný je i samotný telefon – jednoduchý hranatý design působí při tloušťce pouhých 6,5 milimetru velmi elegantně a atraktivně.

Při podrobnějším zkoumání zaujmou zejména hliníkové boky a přední i zadní kryt šasi vybavený tvrzeným sklem Gorilla Glass 3. generace. Mobil díky němu prý bez škrábanců vydržel i přihrávání hokejkou na ledě při natáčení spotu s Jardou Jágrem. Hladkost zadní strany má ale i svou nevýhodu, mobil hodně klouže, takže jsem se při držení v jedné ruce obával, že mi spadne.

Uvnitř Huawei Ascend P7 pohání čtyřjádrový procesor HiSilicon Kirin 910 taktovaný na frekvenci 1,8 GHz, který doplňuje 2GB paměť RAM a grafický akcelerátor Mali T450. Porovnávací testy výkonu v AnTuTu telefonu přidělily necelých 25 000 bodů, což znamená, že za naprostou špičkou těch nejvýkonnějších smartphonů zaostává. Při běžném používání odladěného systému s mnoha možnostmi nastavení (Android 4.4.2 KitKat a Huawei Emotion UI 2.3) nebo aplikací ale vše běhá plynule.

Bezproblémové hraní >

Telefon přitom postačuje i pro hraní nejnáročnějších her. Osobně jsem vyzkoušel šťavnatý Bladeslinger, což je 3D akce s vynikající grafikou, která jen vynikne díky jemnému pětipalcovému displeji, jímž se Huawei chlubí. Coby William Glaston se z války vrátíte zpět do městečka Hammer’s Peak, které je jaksi v nepořádku. Obývá jej mnoho mutantů a vy máte zjistit, co jsou zač. Příšery nejsou zrovna přátelské a vy je pochopitelně budete muset zastavit. K tomu můžete používat jak střelbu, tak různé chvaty a speciální pohyby. Vše se na mobilní poměry ovládá velmi pohotově a vypadá skvěle.



Huawei Ascend P7 tak plynule zvládá i ty nejnáročnější tituly, což dokládají také příznivé výsledky při zkoušení Real Racing 3 a Grand Theft Auto: Vice City. Osobně však při hraní na mobilních zařízeních preferuji různé logické kousky, strategie či tyccoony. Přes kvality nového Huaweie je zážitek z náročných 3D her stejně mnohem lepší na velkých displejích a s pořádným ovladačem a neomezenou výdrží (2500mAh lithium polymerové baterie u P7 znamená zhruba den velmi aktivního používání).

Na Huawei jsem z mých oblíbených titulů zkoušel vynikající strategii Galcon Fusion, v níž posíláte své jednotky po planetách a v boji se soupeři je zabíráte, a Anomaly Warzone Earth: Mobile Campaign. Jeden z dílů známé nezávislé strategické PC série je tower defense strategií naruby, proto namísto bránění své základny organizujete jednotky, s nimiž jdete vstříc věžím nepřítele. Hra nabízí nejen skvělou hratelnost, ale opět i vynikající grafiku. Pro hráče tak P7 je lákavou alternativou ke konkurenčním top modelům, byť po stránce maximálního výkonu zaostává, což se může projevit hlavně u teprve chystaných titulů

Cena, design a selfie >

Na konkurenci Číňané zatlačili především atraktivním designem a cenou, která nepřesahuje 10 tisíc korun. Další velkou přednost vlajkového modelu Huawei vidím ve fotoaparátu. Přední snímač, který má u konkurence obvykle rozlišení maximálně několika megapixelů, dostal celých osm megapixelů! Umí i auto-portrétní širokoúhlý záběr, takže dnes nic lepšího pro populární selfie a groufie (group selfie) neseženete.

Můžete přidávat spoustu efektů
Hlavní foťák má rozlišení 13 megapixelů, automatické ostření, LED blesk a funkci bleskového spouštění. S foťákem se pojí i řada funkcí, největší úspěch při mém zkoušení sklidilo focení na povel, jímž je úsměv. Díky tomu se na všech fotkách vyfocených s touto funkcí zaručeně budete smát. Bez úsměvu vás totiž Huawei nevyfotí.

Přes svou cenu, foťák a atraktivní design to však Huawei nebude mít jednoduché, může se totiž srovnávat se staršími top modely, jako je například LG G2, které po zlevnění dosáhly na stejnou cenu. Rozhodování pro konkrétní model v této kategorii není jednoduché, hrát roli budou především detaily a osobní pocit, jaký má zákazník z dané značky. Právě ten dříve nebyl u Huawei nejlepší, časy se ale mění.

Agent Jarda >

Stále se zlepšující renomé Huawei má ještě posílit povedená reklamní kampaň, která u nás doprovází uvedení modelu na trh. Huawei spolupracuje s legendárním Jaromírem Jágrem. V soutěži na microsite agentjarda.cz mají uživatelé nahrávat fotky vycházející z úkolů od hokejisty s číslem 68 a jiných osobností. Vyhrát můžete jak mobilní telefony, tak různé jiné technologické doplňky či podepsaný dres JJ.

2 komentáře:

phonemobs řekl(a)...

merci 'Zobrazit původní příspěvek'

tecno phones řekl(a)...

thanks for Zobrazit původní příspěvek