pondělí 28. dubna 2008

TV Nova chystá zpravodajský portál tn.cz

Televize Nova v nejbližší době plánuje spustit nový zpravodajský portál na adrese tn.cz, která je inspirovaná úspěšnými Televizními novinami. Podle počítadla a upoutávek, jež se na webu již nachází, stránky odstartují 5. května v 19:40.

Nova má na internetovém poli velké ambice. „Do roka chceme být mezi třemi nejnavštěvovanějšími portály,“ řekl Petr Dvořák, generální ředitel TV Nova. Web bude zpočátku koncipovaný jako čistě zpravodajský, avšak později přibudou i zábavní služby. "Rozhodně to ale nebude pouze převzaté internetové vysílání zpravodajského kanálu. Budeme mít vlastní rubriky, samostatné zprávy, které mohou anoncovat i to, co bude večer v Televizních novinách," dodal Dvořák.

Sílu portálu vidí hlavně v propojení internetu a televize. "Myslím, že internet a televize nejsou odlišné typy médií a že se dokážou vhodně doplňovat." Rád by také vytvořil komunity kolem nováckých televizních pořadů: "Nemusí být věnované jen konkrétnímu jednomu programu. Jestliže vysíláme X-Factor, komunita může být o hudbě jako takové. Jestliže máme Rady ptáka Loskutáka, komunita se může věnovat nejen receptům, které Dalibor Gondík zrovna říká na obrazovce, ale zaměřit se na hobby a kutilství obecně.“

Naše nejúspěšnější komerční televize pro web najala téměř osmdesát lidí, přičemž sahala i do týmů největších konkurentů. Těmi je hlavně skupina Seznam.cz, které patří první pozice na českém internetu, následují nedávno spojené portály Centrum.cz a Atlas.cz a iDnes. Nova již server podporuje televizní kampaní a láká tak potencionální uživatele.

Myslíte, že se svým projektem uspěje?

Žádné komentáře: